top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

Ušetřete za elektřinu jedním krokem


Elektrická energie z distribuční sítě během posledních několika dekád několikrát znásobila cenu, kterou za ni musíme platit. Přejete si skutečně ušetřit, nebo se dokonce stát nezávislými na cenách ze sítě? Pojďte se s námi podívat na možné řešení.


Cenový diktát

Ceny, které v současnosti za energie musíme platit, se neustále zvyšují. Výroba elektrické energie přitom není v současném systému ani ekologická, ani udržitelná. Cenový diktát nás zavazuje k tomu, abychom neustále platili, v opačném případě budeme odpojeni od sítě a zůstaneme bez elektřiny. Není divu, že tento stav vedl ke vzniku nových technologií a postupů, které je možno využít. Například fotovoltaika vám může zajistit naprostou nezávislost – fotovoltaická elektrárna vám vyrobí veškerou elektřinu. Ze slunce. Zdarma.


Změnu podporuje i stát

Současný dotační program s názvem Nová zelená úsporám přináší mnohé – pomáhá domácnostem ušetřit výdaje za energie, jejichž cena stále stoupá. Fotovoltaická elektrárna se přitom řadí mezi řešení, která dokáží výrazně snížit finanční výdaje domácností. Na fotovoltaiku můžete dostat příspěvek od státu ve výši až 225 tisíc korun (pro tři kraje, pro ostatní jen 200 tisíc korun). Tento příspěvek vám pomůže uhradit počáteční náklady. Poté už jen využíváte energii, kterou slunce nabízí.


Životnost systému

Když se rozhodnete pro sluneční elektrárnu, máte jistotu, že se vám vaše investice brzy vrátí. Ceny elektřiny se neustále zvyšují a zatím to nevypadá, že by tento trend měl přestat. Sluneční elektrárna vám bude neúnavně každý den transformovat sluneční svit na elektřinu, díky čemuž ušetříte. Životnost celého systému je přitom více než třicet let. Po uplynutí této doby je možno všechny komponenty oddělit a celý systém recyklovat.


Fotovoltaická elektrárna je možnost, jak trvale ušetřit za elektřinu. Přejete si i vy stát se nezávislými na ceně elektřiny z distribuční sítě?

bottom of page