top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

Staňte se nezávislými na cenách dodavatelů energie


Sluneční elektrárna dokáže efektivně využívat zdroj energie, který je zde pro všechen život na zemi každý den a zcela zdarma. Jak se stát nezávislými na cenách z distribuční sítě?


Sluneční elektrárna na střeše

Pokud jste majitelem rodinného domu nebo průmyslového objektu, máte jedinečnou možnost snížit ceny za energie na minimum. Fotovoltaika totiž umožňuje efektivní využívání každého slunečního paprsku, jehož sílu dokáže přeměnit na energii elektrickou. Současné systémy mají vysokou životnost a jejich efektivita se od pionýrských projektů před několika desítkami let vyšplhala k vysokým hodnotám. Navíc můžete získat štědrou státní dotaci. Fotovoltaická elektrárna se tak bude pohybovat ve finančních hodnotách, které si můžete dovolit.


Státní dotace pomůže s uhrazením projektu

Mít vlastní fotovoltaickou elektrárnu na své střeše nikdy nebylo jednodušší. Současný státem podporovaný program Nová zelená úsporám se stará o to, abychom začali využívat projekty, které dokáží snížit naše výdaje za energie. Podporuje se tak systém zateplení domů, využívání odpadních vod, nebo právě úspora elektrické energie. Vlastní elektrárnu na střeše vám tak stát podpoří dokonce až částkou, která přesahuje sto tisíc korun. Váš projekt tak bude mnohem snadnější zrealizovat.

Nezávislost na energii ze sítě

Sluneční elektrárna vám pomůže snížit náklady na provoz vašeho objektu. Z hlediska elektřiny se tak můžete stát zcela samostatnými. Zatímco přes den, když slunce svítí, vám elektrárna vyrábí dostatek energie, v nočních hodinách je díky soustavě baterií možno nashromážděnou energii opět odebírat a pokrýt tak potřeby všech spotřebičů. Díky soustavě baterií se tak stanete nezávislými na elektrické energie z distribuční sítě.


Elektrickou energii si můžete vyrobit přímo na střeše vašeho objektu.

bottom of page