top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

Proč má smysl mít FVE?


Zvyšující se ceny energií nás stále více nutí přemýšlet nad vhodnou alternativou klasické elektřiny ze sítě. Jak si vede FVE, tedy fotovoltaická elektrárna?


Vlastní elektrárna na střeše

Když si pořídíte vlastní sluneční elektrárnu, vyrábíte čistou energii pouze ze síly slunce. To je zde pro každého z nás zcela zdarma. Nemusíte tak řešit výpadky v případě blackoutu, kdy vám ze zásuvky neteče vůbec žádná energie. Fotovoltaická elektrárna na vaší střeše zajistí, že si budete moci dopřát veškerý komfort i v době výpadků elektřiny ze sítě. Fotovoltaika se ale bude hodit i po celý zbytek roku. Konečně tak ušetříte za elektrickou energii.


Úspora za ohřev teplé vody i topení

Kromě přílivu elektřiny se FVE dokáže postarat i o úsporu za ohřev teplé užitkové vody. Ušetřit ale můžete i na vytápění celého bytu. Fotovoltaika vám tak pomůže šetřit trvale. Vynaložené náklady se vám tak velmi brzy vrátí. Navíc na pořizovací náklady nebudete sami. Jak je to možné?


Státní příspěvek

Na realizaci vlastní fotovoltaické elektrárny můžete v dnešní době stále ještě čerpat státní příspěvek v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám. Právě tento příspěvek vám pomůže pokrýt počáteční investici, kterou musíte vynaložit. Příspěvek od státu může činit i sto padesát tisíc korun. Tato částka tak bude příjemnou motivací k realizaci ekologického řešení.


Ekologická elektřina

Elektřina se dnes vyrábí nejčastěji spalováním různých paliv. Když si dáte na svou střechu sluneční elektrárnu, pouze zachytáváte sílu slunce, které je zde pro všechny z nás. Není potřeba nic spalovat, nic distribuovat. Pouze si vyrobíte z obnovitelného zdroje energie vlastní elektřinu a následně ji použijete pro svou vlastní spotřebu. Dnešní systémy elektráren jsou navíc recyklovatelné, takže i po ukončení doby jejich užitnosti se dají jednotlivé materiály použít.


FVE je cesta k soběstačnosti.

bottom of page