top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

Jak využít vlastní sluneční elektrárnu?


Umíte si představit, že byste měli na střeše vlastní soukromou sluneční elektrárnu, která by vám neúnavně po celý rok vyráběla energii pro vaši potřebu? Podívejte se na tipy, co se získanou energií. Pro pojem „sluneční“, myslíme „solární“, jinak taky nazývanou „fotovoltaickou“ elektrárnu.


Hurá na střechu!

Ne, nebojte, nebudeme vás nabádat k nebezpečnému chození po strmé ploše střechy. To ani náhodou. Na vaši střechu se mohou vydat pouze zkušení a jištění specialisté. Proč? Právě oni vám mohou ukázat, jak snadné je instalovat FVE. Fotovoltaická elektrárna, ve zkratce FVE, vám totiž může přinést celou řadu benefitů. K čemu je fotovoltaika dobrá?


Energie pro svou vlastní potřebu

Jako první si můžete vlastní vyrobenou elektřinu přirozeně poslat do svých spotřebičů. Elektřina vyrobená ze slunce vám tak bude pokrývat vaši spotřebu a vy se nebudete muset dívat na neustále se zvyšující ceny energie, které jste dosud byli nuceni platit vašemu dodavateli.


Ohřívejte teplou vodu

Elektřina, kterou si vyrobíte, ale nemusí sloužit pouze pro napájení spotřebičů. Také ohřev teplé vody pro celou domácnost je důležitou součástí každodenních výdajů. I tuto povinnost tedy můžete odškrtnout. Ohřev vody vám zajistí energie ze slunce, která je zde dostupná pro každého z nás zdarma, jen jsme ji dosud neuměli využívat.


Prodávejte přebytky

To ale stále není všechno, co můžete s vlastnoručně vyrobenou elektřinou udělat. Pokud se stane, že bude vaše spotřeba malá, a slunce bude v toto období současně silné, můžete přebytky energie prodávat do distribuční sítě. Na oplátku dostanete příspěvek pro dny, kdy bude dlouhodobě špatné počasí a vaše elektrárna vyrobí méně, než budete potřebovat.


Skladujte energii

Energii ze slunce můžete samozřejmě také skladovat. Pomocí systému baterií se vám podaří ji uložit pro pozdější využití. V noci nebo během dlouhé doby, kdy se slunce neukáže, tak stále máte dostatek energie.


Existuje mnoho způsobů, jak využít energii ze sluneční elektrárny.

bottom of page