top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

Fotovoltaická elektrárna se státní dotací až 220 tisíc


Přejete si odstřihnout se od neustále se zvyšujících cen elektrické energie a začít využívat sluneční sílu, která je zde pro nás všechny zcela zdarma? Podívejte se na fakta, která potřebujete vědět.


Až 200 tisíc od státu

Částka, kterou stát nyní přispívá na realizace fotovoltaiky, je skutečně štědrá. Pokud se tedy rozhodnete, že na vaší střeše bude stát vlastní fotovoltaická elektrárna, můžete získat na její pořízení státní příspěvek až 200 tisíc. Pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj je zvýhodněna dotace o 10%, tedy na maximální výši až 220 000 Kč. Tato dotace vám pomůže pokrýt prvotní náklady. I když budete za energii neustále šetřit a fotovoltaika vám zajistí přínos čisté energie, stále budete napojeni na distribuční síť. Do té můžete dodávat přebytky zachycené energie.


Prodávejte svou elektřinu

Fotovoltaická elektrárna se státní dotací vám pomůže nejen ušetřit za celkové náklady, které vynaložíte na elektrickou energii, ale ještě další úsporu. V době, kdy je slunečního svitu opravdu mnoho, totiž můžete vlastní vyrobenou energii prodávat do distribuční sítě. Vítaný příspěvek do rodinného rozpočtu, nemyslíte?


Ekologické řešení

Současné technologie, které jsou při výrobě fotovoltaiky použité, jsou založeny na maximálním přínosu fotovoltaiky společnosti i životnímu prostředí. Zachytáváním sluneční energie, která je zde pro nás všechny zdarma, se podílíte na vylepšení klimatického dopadu člověka na naši planetu. Navíc je možno vaši soukromou sluneční elektrárnu po ukončení doby její životnosti snadno rozebrat a recyklovat.


Státní dotace pro všechny

Dotační program Nová zelená úsporám podporuje nejen novostavby, ale také stávající budovy. O dotaci tak může žádat skutečně každý: vlastník novostavby i vlastník stávajícího dokončeného rodinného domu. Výše dotace se odvíjí od vlastního řešení konkrétní fotovoltaické elektrárny, kterou se rozhodnete si postavit. Obecně platí, že čím větší úsporná řešení zvolíte, tím vyšší bude příspěvek od státu.


Fotovoltaická elektrárna vám pomůže ušetřit za elektrickou energii.

bottom of page