top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

Elektřina z vlastní střechy, nový trend.


Elektrickou energii umí lidé vyrobit různými způsoby. Spalováním fosilních paliv, v atomové elektrárně, nebo pomocí větru, slunce či vody. Elektřina z vlastní střechy je docela dobrá možnost, jak si zajistit vlastní zdroj energie. Proč?


Blackout? Ten se vás netýká

Po větších bouřkách nebo sněhových vánicích bývají desítky tisíc uživatelů odpojeni od zdroje elektřiny. Blackout, tedy výpadek elektrické energie ze sítě, se vás ale týkat nebude, když bude na střeše vaše vlastní fotovoltaická elektrárna. Snadno si jen pomocí slunce vyrobíte vlastní elektřinu. Po celý rok, zcela zdarma.


Fotovoltaika je ekologický způsob, jak vyrobit elektřinu z obnovitelného zdroje energie. Sluneční svit je zde pro každého z nás. Zcela zdarma.


Elektriku máte stále k dispozici. I když prší nebo je noc

Bojíte se, že když se večer setmí, vaše lednice nebude mít dostatek potravy pro to, aby uchovala v dokonalém stavu vaše potraviny? Obavy můžete hodit za hlavu. Fotovoltaika disponuje systémem baterií, které spolehlivě uchovají přebytek elektrické energie, který jste si na střeše nachytali během dne. Ta vám bude sloužit v noci nebo ve dnech, kdy je slunečního svitu málo.


Nepodporujete překupníky s energií

V posledních měsících se vyrojily zprávy o tom, jakým způsobem hospodaří překupníci s energiemi. Rozhodně to nevypadá, že by tyto společnosti chystali jakýkoliv vstřícný krok směrem ke svým zákazníkům, nebo že by se snad rozhodli ceny energií snižovat. Vlastní sluneční elektrárna na střeše je proto jasným signálem, že nic podobného nepotřebujete podporovat. Vystačíte si sami.


Fotovoltaika je systém, který je naprosto bezúdržbový a po jeho prvotní instalaci není nutný zásah do celého systému. Hodí se proto i na chaloupky, kde bydlí méně technicky zdatní uživatelé. Systém se reguluje sám.

bottom of page