top of page
západ slunce, dále, sluneční zdobit šaty

Článek blogu

Aktuální informace v oboru fotovoltaiky

6 důvodů, proč si pořídit fotovoltaickou elektrárnu


Fotovoltaika se stává stále běžnější součástí domů a průmyslových objektů. Výrobu energie tak necháváte na zcela přírodním a nekonečném zdroji – slunce se vždy postará o to, abyste měli dostatek elektřiny. Jaké jsou důvody pro pořízení fotovoltaické elektrárny?


Energie, která nikdy nevyhasne

Slunce se řadí mezi nevyčerpatelný zdroj energie a je jisté, že bude svítit i dlouho poté, co my už zde nebudeme. Je to zcela přirozený zdroj získávání energie pro lidskou aktivitu.


Nulová hlučnost a údržba

Když si na střechu necháte instalovat fotovoltaickou elektrárnu, máte vyhráno. Systém je zcela bezúdržbový a proto, abyste získali energii, nebudete muset dělat vůbec nic. Systém není hlučný a jeho provoz je stálý a bezproblémový.


Životní prostředí vám poděkuje

Přejete si získávat teplou vodu a elektrickou energii bez toho, aby byla na zeměkouli spalována fosilní paliva? Pokud vám osud naší planety není lhostejný, je fotovoltaika jasná volba.


Snížíte náklady za energie

Tím, že využíváte zcela přírodní, silný a nekonečný zdroj energie, máte po počáteční investici zcela vystaráno. Poté už jen šetříte. Celkové náklady za pořízení systému se vám vrátí již během několika let.


Neohrozí vás blackout

Při nepříznivém počasí často hrozí situace, že dojde k přetržení elektrického vedení. Důsledek? Stovky domácností zcela bez elektřiny. Když máte na střeše svou soukromou elektrárnu, blackout se vás netýká.


Elektřinu máte po celý den i noc

Pokud jste si mysleli, že denní elektřinu spotřebujete a v noci si budete muset pomáhat energií ze sítě, jste na omylu. Soustava baterií se postará o to, abyste měli dostatek energie ve dne i v noci, ve slunečné dny i v lijáku. Po tmě bez osvětlení určitě nebudete.


Fotovoltaika je skvělý způsob, jak ušetřit náklady za energie. Navíc využíváte zcela ekologický zdroj elektřiny, sluneční svit.

bottom of page